اسکنر های سه بعدی برای صنعت چوب

تاریخ مقاله: 1393/5/31

اسکنر های سه بعدی برای صنعت چوب

صنعت چوب و بخصوص منبت کاری چوب را می توان یکی از شاخه های هنر به شمار آورد,زیرا هنرمند منبت کار ایده های هنری  را که در ذهن خود ترسیم کرده است با استفاده از دستان خود  بر روی قطعه ی خام چوب پیاده می کند و بیننده را از خلق اثر خود به تحسین وا میدارد.خلق اثر بدین شیوه را می توان سنتی نامید,کار با دست بر روی قطعه خام چوب زمان زیادی را از شما خواهد گرفت و امروزه استفاده ی بهینه از زمان برای تولید کنندگان امر یبسیار ضروری و مهم است و آنها بدنبال صرف زمان کمتری برای تولید می باشند.

ورود ماشین آلات و دستگاه های صنعتی و نرم افزارهای طراحی به این زمینه کار را در این زمینه سهل و آسان نموده است,دستگاه هایی از قبیل :اسکنر سه بعدی چوب,ماشین آلات ,CNCپرینتر سه بعدی...ونرم افزارهایی از قبیل:Geomagic,Rhino,powemillوغیره.....شما بوسیله این تجهیزات می توانید ایده ی ذهنی خود را در نرم افزار پیاده کرده و فایل G-code  آن را جهت اجرا در دستگاه CNC استخراج نمائید و دستگاه CNCهم طرح نهائی را برای شما بوجود می آورد,که زمان مورد نیاز شما در مقایسه با شیوه ی سنتی به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت.

اجرای این پروسه شاید به سادگی کار با دست نباشد اما می توان با اندکی تلاش و پیگیری  آن را فرا گرفت و مراحل آن را به دقت اجرا نمود.در این مقاله ما برای آشنائی بیشتر شما با این پروسه مراحل آن را به طور مختصر برای شما توضیح خواهیم داد:

1)آماده کردن نمونه خام جهت اسکن سه بعدی:

در این مرحله شما باید نمونه ی خود را جهت اسکن سه بعدی آماده نمائید,برای این منظور ابتدا نمونه کار خود را انتخاب نمائید وسپس چربی ها وآلودگی های آن را بزدائید,ترجیحا بهتر است که نمونه کار شما دارای رنگ روشن باشد در غیر اینصورت می توانید از پودرهای سفید کننده (پودر دولوپر)برای این منظور استفاده نمائید زیرا بدینوسیله می توانید حجم اطلاعات بیشتر را از سطح کار برداشت نمائید.

*شایان ذکر است این پودر بعد از عملیات اسکن قابل زدایش است.

2)عملیات اسکن کردن:

حال که نمونه کار را آماده نموده اید می توانید عملیات اسکن را شروع نمائید,برای این منظور ابتدا باید محیطی مناسب برای این کار تدارک ببینید,در این محیط شما باید هیچ گونه لرزش و ارتعاش نداشته باشدو دستگاه شما کاملا در شرایط ثابت قرار داشته باشد ,منابع نور اضافی را از محیطی که در آن اسکن می نمائید حذف نمائید,زیرا باعث نویز در سطح کار می شود بخصوص در مورد اسکنرهای White light.

*شایان ذکر است اسکنرهای Blue light نسبت به نورهای اضافی محیط حساس نیستند.

حال دستگاه خود را بر اساس دستورالعمل کمپانی سازنده کالیبره نمائید و سپس بر روی قطعه ی خود نقاط مرجع جهت تراز کردن شات های مختلف قرار دهیدو قطعه را زیر دستگاه قرار دهید و شروع به اسکن نمائید و با چرخانیدن قطعه در جهات و زوایای مختلف اسکن سه بعدی خود را کامل نمائید و در نهایت با حذف کردن نقاط دور افتاده از توده ی ابرنقاط آن را جهت خروجی گرفتن آماده نمائید.

3)خروجی گرفتن و ویرایش ابرنقاط:

حال باید از ابرنقاط تشکیل شده خروجی تهیه نمائیم,باید یادآور شد که هر دستگاه نرم افزار مخصوص به خود را دارد و ممکن است فرمت خروجی هایی که می دهند با یکدیگر متفاوت باشند اما نکته مهم اینجاست که کلیه ی نرم افزارهای مهندسی معکوس و یا پردازش ابر نقاط  این فرمت های استاندارد را پذیرش میکنند,اما فرمت های متداول تری که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند فرمت های STL ,ASCمی باشند.

ابر نقاط تشکیل شده از نقاطی است که دارای مختصات سه بعدی می باشند و از سطح نمونه کار استخراج میگردند و هرچه چگالی این توده ی ابرنقاط بیشتر باشد سطح بهتر و جزئیات بیشتری را به شما نشان خواهد داد.در فرایند تشکیل ابرنقاط از مش نرم افزار از هر سه نقطه ی مجاور یکدیگر یک سه گوش می گذراند و از با پیوند دادن این سه گوش ها سطحی را حاصل می نماید که در اصطلاح به مش معروف است و فرمت آن STL می باشد وکار ویرایش بر روی آن صورت می پذیرد.

از فایل خود خروجی تهیه نمائید و آن را وارد نرم افزار ویرایش خود نمائید.مراحلی که به طور معمول برروی فایل مش صورت می پذیرد تا آماده ی مرحله بعد شود معمولا به شرح زیر است:

1)کاهش دادن نویز

2)پرکردن حفره های مش

3)از بین بردن ناهمواریها

4)تراز کردن فایل مش

5)هموار کردن و بهینه کردن سطح مش

حال اگر شما هدف خاصی را در ویرایش مدل خود دنبال میکنید می توانید از فرامین دیگری هم در این زمینه استفاده نمائید.

نکته حائز اهمیت در مورد کار چوب آن است که شما می توانید از فایل مش برای ماشین کاری استفاده نمائید و نیازی به مدل سازی و ایجاد سطوح هندسی نمی باشد.

پس شما می توانید پس از طی مراحل گفته شده از فایل خود یک خروجی با فرمت STLتهیه نمائید و وارد مرحله بعد گردید.

4)گرفتن G-Code:

حال فایل مش را وارد نرم افزارهای مربوط  به این کار نمائید و با در نظر گرفتن تنظیمات لازم G-Code آن را بوجود آورید و ذخیره نمائید.

*در اینجا باید این نکته را یاد آور شد که شما بر اساس توانائی های خود می توانید از نرم افزار های مختلفی در این کار استفاده نمائید.

5)اجرای کار توسط دستگاه CNC:

در مرحله آخر فایل  G-Codeرا وارد دستگاه CNCمی نمائیم و نمونه های خام را روی میز دستگاه می بندیم و در نهایت با انجام تنظیمات لازم کار را شروع می نمائیم تا کار برش آنها توسط دستگاه به اتمام برسد.

شایان ذکر است که قصد ما صرفا آشنائی شما با این رویه بود و ما به صورت دقیق وارد جزئیات کار نشدیم  اما اگر شما قصد دارید اطلاعات بیشتری را در این زمینه  کسب کنید می توانیدبا ما در تماس باشید تا به شما در این زمینه زاهنمایی و مشاوره داده شوید.