چگونه پرینت بگیریم

تاریخ خبر: 1393/7/6

چگونه پرینت بگیریم

پرینت گرفتن

هنگامی که بخواهید سندی را چاپ کنید، چندین گزینه‌ی چاپ پیش رو خواهید داشت. بعضی از این گزینه‌ها ممکن است مخصوص به مدل چاپگر مورد استفاده باشد. همچنین برخی از این گزینه‌ها، مربوط به برنامه‌ای است که با آن قصد چاپ کردن را دارید. گزینه‌های دیگر گزینه‌های استاندارد هستند و به چاپ‌گر و برنامه ارتباطی ندارند.

در این درس تعدادی از گزینه‌های رایج چاپ را بررسی خواهیم کرد. در حال حاضر یک سند Wordpad در حال اجراست. محتویات این سند اهمیتی ندارد و در این مورد تنها می‌خواهیم از آن برای نشان دادن مراحل چاپ استفاده کنیم.

در سربرگ File روی گزینه‌ی Print کلیک نمایید. در سایر برنامه‌ها باید از منوی File برای این کار استفاده نمایید.

با این کار، کادر محاوره‌ای Print باز می‌شود. در این قسمت تمام تنظیمات درباره‌ی چگونگی چاپ یک سند انجام می‌شود. ممکن است ظاهر این کادر در هر برنامه با برنامه‌های دیگر کمی متفاوت باشد. چیزی که در این‌جا مشاهده می‌کنید یک نمونه‌ی رایج است.

در بالای کادر، بخشی به نام Select Printer وجود دارد، در این قسمت باید چاپ‌گر مورد نظر را انتخاب نمایید. این قسمت می‌تواند به صورت یک منوی بازشو نیز باشد. اما در این مورد تنهابا یک لغزنده‌ می‌توانید آیتم‌های دیگر را مشاهده کنید.

پس از انتخاب چاپ‌گر، چنانچه تمایل به انجام تنظیماتی درباره‌ی چیزهایی مانند اندازه و جهت کاغذ و غیره دارید، روی دکمه‌ی Preferences کلیک نمایید. ممکن است در برنامه‌های دیگر این دکمه با نام Properties دیده شود.

با توجه به نوع چاپ‌گر، سربرگ‌های مختلفی در این پنجره ظاهر می‌گردد. به عنوان مثال در باره‌ی این چاپ‌گر، سربرگی به نام Paper/Quality وجود دارد. همان‌طور که گفته شد، ممکن است این سربرگ در تنظیمات پرینتر شما نام دیگری داشته باشد. در این سربرگ گزینه‌هایی مانند Source یا منبع و Type یا نوع کاغذ دیده می‌شود.

چنانچه چاپ‌گر حاوی انواع مختلف کاغذ باشد می توانید از این منو نوع آن :

و از این منوی بازشو، سایز دلخواه را برگزینید.

همچنین به عنوان مثال در سربرگ Finishing و در قسمت Orintation، می‌توانید تعیین کنید که سند در حالت Portrait یا Lanscape چاپ شود.

در سمت چپ یک منوی بازشو به نام Pages per sheet وجود دارد، در این منو می‌توانید با انتخاب گزینه‌های مختلف ترتیبی اتخاذ کنید که بیشتر از یک صفحه‌ی متن بر روی یک برگه کاغذ پرینت شود.

با این کار در مصرف کاغذ و جوهر صرفه‌جویی خواهد شد. در صورتی که می‌خواهید بدانید که ظاهر سند بعد از چاپ چگونه می‌شود، این پیش‌نمایش می‌تواند به شما کمک کند.

بهتر است زمانی را به بررسی تمامی گزینه‌ها و عملیات چاپ اختصاص دهید. اکنون دکمه‌ی Cancel را کلیک کنید. مشاهده می‌کنید که همچنان کادر محاوره‌ای Print باز است.

بخش دیگری که دراین کادر دیده می‌شود Page range نام دارد. به صورت پیش‌فرض گزینه‌ی All انتخاب شده است که تمام صفحات را چاپ می‌کند.

گزینه‌ی Selection، بخش‌های انتخاب شده را چاپ می‌کند.

Current page، تنها صفحه‌ای را که در حال دیدن آن می‌باشید را چاپ خواهد کرد.

گزینه‌ی Pages صفحاتی را چاپ می‌کند که شماره‌ی آن‌ها در فیلد مقابل تایپ شده باشد. به عنوان مثال، با انتخاب این گزینه و تایپ ۲۵-۱۷، صفحات ۱۷ تا ۲۵ چاپ خواهد شد.

در قسمت راست و پایین کادر محاوره‌ای Print، گزینه‌ای با عنوان Number of copies دیده می‌شود. باکلیک بر روی این فلش‌های کوچک می‌توانید تعداد دفعات چاپ را تعیین نمایید. همچنین می‌توانید عدد مورد نظر را در این فیلد تایپ کنید. چنانچه سند شامل چندین صفحه باشد، با فعال بودن گزینه‌ی Collate، صفحات هر سری چاپ به ترتیب چاپ می‌شوند. اما اگر این گزینه غیر فعال باشد، ابتدا تمام صفحات شماره یک چاپ می‌شوند، سپس صفحات شماره‌ی دو و به همین ترتیب الی آخر. در صورتی که می‌خواهید ترتیب صفحات حفظ شود، بهتر است گزینه‌ی Collate فعال باشد.

پس از آن که تنظیمات دلخواه را انجام دادی می‌توانید روی دکمه‌ی Print کلیک کنید. چند لحظه بعد، چاپگر شروع به کار خواهدکرد.

در این بخش، گزینه‌های اصلی چاپ را که در اکثر کادرهای پرینت وجود دارند، مورد بررسی قرار دادیم. مجدداً تأکید می‌شود که با توجه به نوع برنامه ممکن است تفاوت‌هایی در این کادر مشاهده شود.

به عنوان مثال در منوی Start و در منوی بازشوی All Programs، روی مرورگر Safari کلیک کنید.

پس از باز کردن سایت مورد نظر، روی این منوی بازشو کلیک کنید. سپس گزینه‌ی Print را برگزینید.

همان‌طور که مشاهده می‌نمایید، این کادر محاوره‌ای کمی با کادر محاوره‌ای Wordpad تفاوت دارد.

برای انتخاب چاپگر،‌باید از یک منوی بازشو به نام Name استفاده کنیم.

همچینن به جای دکمه‌ی Preferences، دکمه‌ی Properties قرار گرفته است. با کلیک روی Properties دقیقاً همان کادری باز می‌شود که در Wordpad نیز آن را دیده بودید.

اگرچه ممکن است دکمه‌ها و کادرهای محاوره‌ای پرینت اندکی در برنامه‌ها متفاوت باشند، اما تفاوت آن‌قدر زیاد نخواهد بود که نتوانید از آن‌ها استفاده ننمایید.

توصیه می‌شود در برنامه‌های مختلفی که استفاده می‌کنید، زمانی را به مرور و بررسی گزینه‌های موجود در کادر محاوره‌ای Print اختصاص دهید. البته گزینه‌ها و منوهایی که در این درس بررسی شد، تقریباً در تمام برنامه‌هایی که عمل چاپ را انجام می‌دهند وجود دارند.